Despre PAVO

Istoric

In trecut, calul era un animal de munca ce tragea la plug sau diligenta. Dar astazi, cand ne gandim la relatia dintre oameni si cai, aceasta evoca sentimente si ne gandim la competitii sportive si recreere. Nu este numai functia cailor nostri care s-a schimbat, cerintele lor nutritive nu pot fi comparate cu cele ale unui cal de munca “traditional” si nu suporta nicio comparatie cu caii aflati in mediul lor natural.

Domnul De Lange a fost constient de acest lucru cu multi ani in urma. In 1963 el a fondat Stimulan B.V. Compania a fost infiintata in Zwolle si initial a produs hrana din amestec de furaje pentru vitei. In 1968 brand-ul Pavo a fost lansat si domnul De Lange a inceput sa dezvolte si sa produca hrana speciala pentru cai. El a folosit primele litere pentru cal si hrana in olandeza pentru a forma numele – PAardenVOeding. Curand a devenit evident ca productia de hrana pentru cai oferea perspective frumoase pentru viitor si, astfel, din 1980 incoace, Stimulan si-a modificat obiectivul concentrandu-se in totalitate asupra hranei pentru cai.

In 1988 Pavo a fost vandut catre U.T.Delfia B.V. In 1992 compania s-a mutat din Zwolle la Terschuur. Acesta este inca un punct de reper familiar pentru multi oameni din Olanda datorita imensului cal Pavo prezentat pe cladirea fabricii.

In 1988, dupa preluare, U.T.Delfia a devenit parte a Nutreco. In present Pavo opereaza sub Nutreco Holding NV.

In 2002 fabrica de productie din Terschuur devenise prea mica. Extinderea nu a fost o optiune, astfel incat compania a decis sa amplaseze sediul la Apeldoorn, cu fabrica de productie in Helmond si Heijen. Din 2010 Pavo a avut chiar si propria fabrica de muesli intens specializata din Heijen. Niciun alt tip de hrana nu este produs la aceasta fabrica.