Pavo – Calitate

Calitate

Calitate… pentru ca Pavo reprezinta ingrediente de baza de cea mai buna calitate si produse de calitate, dar, de asemenea, competenta si cunostinte despre hrana si sfaturi de inalta calitate.

Ce cerinte trebuie indeplinite pentru a produce o hrana intr-adevar buna?

Pentru Pavo este de o deosebita importanta ca hrana sa fie sigura si de cea mai inalta calitate. Hrana trebuie sa fie de cea mai buna calitate.Acest lucru este foarte evident pentru produsele alimentare pentru oameni. Noi credem ca acest lucru se aplica in egala masura si hranei pentru cai.

De aceea Pavo impune ca toate procesele de productie, materiile prime si produsele sa se conformeze unui numar de sisteme de calitate si de asigurare:

  • HACCP Food
  • GMP +
  • TrusQ

 

HACCP-food

 

 

 

 

 

 

 

  • Produsele Pavo îndeplinesc cerinţele stricte care sunt impuse produselor alimentare pentru consum uman. Din aceasta cauza, Pavo a fost premiat cu Certificatul HACCP Alimentar. Acesta face Pavo unic in Europa! 
  • Certificatul HACCP este o garantie ca hrana este produsa folosind cele mai bune sisteme de calitate si asigurare. Acesta este unul dintre multele modalitati prin care asiguram siguranta produselor noastre pentru calul dvs. Hrana Pavo pentru cai nu contine, absolut garantat, faina de oase.

 

 

 

 

Buna Practica de Fabricatie (Good Manufacturing Practice-G.M.P.) este un sistem pentru asigurarea sigurantei hranei in toate verigile din lantul de productie, incluzand companiile furnizoare de materii prime si ingrediente. Acesta este un sistem international pentru controlul imbunatatit al sigurantei alimentelor de-a lungul intregului lant de productie.

Accentul este pus pe igiena in faza de productie. Ca regula, aceste standarde stabilesc anumite cerinte si practici de afaceri. Exista cateva standarde GMP care sunt emise de catre diferite organizatii (companii). Acestea sunt special concepute sa fie aplicate producatorilor din sectorul primar, incluzand culturile agricole si sectorul alimentar.

Companiile din sectorul alimentar pot merge, de asemenea, mai departe cu reglementarea GMP a Consiliului Produselor pentru hrana animalelor (PDV in olandeza). Sistemul GMP+ se aplica producatorilor si comerciantilor de furaje combinate, materii prime pentru furaje, furaje cu un continut de umiditate ridicat, premixuri si ingrediente alimentare. La baza sistemului GMP+ se afla principiile ISO 9001, ISO 22000 HACCP. Schema permite companiilor sa garanteze ca hrana si componentele acesteia indeplinesc cerintele legale si anumite conditii statutare convenite intre partile participante la lantul de productie.

 

 

TrusQ

Obiectivul TrusQ este de a maximiza siguranta alimentara. In acest scop, partile participante din ultimii ani si-au reunit cunostintele din domeniul monitorizarii, controlului calitatii, urmaririi & depistarii si gestionarii crizei si au incheiat acorduri concrete privind alegerea materiilor prime si a furnizorilor. Baza acestor alegeri este o analiza de risc obiectiva si minutioasa, acoperind toate aspectele, de la sursele de materii prime si ingredient pana la livrarea efectiva a produselor noastre.

 

 

 

 

Fara dopaj

Misiunea Pavo consta in faptul ca vrem sa contribuim la sanatatea cailor. Aceasta inseamna ca Pavo sprijina sportul fara dopaj.

Dopajul reprezinta administrarea de substante inadecvate care sunt utilizate pentru a obtine avantaje competitive nemeritate si adesea sunt associate cu riscuri de sanatate pentru respectivii atleti. Pavo refuza categoric sa permita asemenea substante in produsele sale. Aceasta inseamna ca nu sunt folosite ingrediente despre care se stie ca dau un rezultat pozitiv la testele de sange cu privire la dopaj.

Totusi, nu este posibil sa oferim o garantie de 100%. Listele cu astfel de substante neautorizate se modifica frecvent si variaza intre tari. In Germania, de exemplu, exista in prezent un numar de substante din plante ce au fost identificate ca suspecte. Exemplele includ: arnica, sunatoarea, patlagina, valeriana, cimbru, cretusca, scoarta de salcie si multe altele, precum si anumite “uleiuri esentiale”. Noi facem tot posibilul pentru a te informa cu privire la compozitia produselor noastre.

In lumina noii legislatii privind dopajul, am dori sa te informam asupra urmatoarelor:

Produsele Pavo pot fi folosite in siguranta conform cerintelor FEI ( Federatia Ecvestra Internationala). Pentru a fi absolut siguri, noi recomandam ca urmatoarele produse sa nu fie folosite cu 48 de ore inainte de inceperea unui eveniment:

Pavo Herbal Melange – contine plante

Pavo Herbasan – contine plante

Pentru cea mai actualizata lista de substante interzise si suspecte, urmareste urmatorul site: FEICleanSport

Daca participi la un eveniment in strainatate si nu esti absolut sigur in privinta unui anumit produs, te rugam sa contactezi Pavo la acest numar de telefon: +40722311091.

Fara OMG

Ingrediente modificate genetic

Toti producatorii de hrana sunt obligati sa mentioneze pe ambalaj materialele care sunt folosite in alimente si sa declare daca aceste ingrediente sunt modificate genetic (OMG). Produsele din soia si din porumb sunt deseori modificate genetic.

Pavo a ales sa nu foloseasca in procesul sau de productie al muesli-ului nici un fel de ingrediente modificate genetic.